Perła Warmii Perła Warmii Perła Warmii Perła Warmii Perła Warmii Perła Warmii

Menu weselne

Oferta » Wesela » Menu weselne

 

Przykładowe menu weselne

 

 

 

210 zł./osoba

 

 

-      Powitanie Pary Młodej chlebem i solą

    

 

 

 

OBIAD

 

ZUPY [2 do wyboru]:

 

 

 

- rosół z makaronem

- flaki wołowe

- zupa gulaszowa

-krem pomidorowy z grzankami czosnkowymi

- krem  chrzanowy z chipsem z boczku

- zupa z czerwonej soczewicy

 

 

 

 

 

 

II DANIE  [do wyboru 3 rodzaje mięs]:

 

 

 

Ziemniaki z wody lub (i) ósemki zapiekane

- zapiekany schab szwajcarski z serem

- polonezy (schab – roladki z pieczarkami, natką pietruszki i fetą, panierowane)

- kotlet mielony drobiowy z drobno krojonymi warzywami

-pieczony kotlet mielony z farszem serowym

- kotlet schabowy wieprzowy

- schab warmiński z cebulką panierowaną

- kotlet cordon blue (schab faszerowany z szynką i serem )

   - roladki z żurawiną z karkówki

- karkówka w sosie pieczarkowym

- zrazy wołowe lub wieprzowe

 -sznycel drobiowy w panierce

- devolay z masłem i pietruszką

-devolay z papryką i serem

- roladki drobiowe ze szpinakiem

- morszczuk w sosie korniszonowym

- ryba w panierce

(dodatkowo płatna)

 

 

 

 

 

 

                                            SURÓWKI  [3 do wyboru]:

 

 

 

- biała kapusta- luksusowa

-kolorowa surówka z białej kapusty

- colesław (kapusta biała, marchew, por, majonez)

- duszona czerwona kapusta z octem winnym z rodzynkami

- marchewka z mandarynką

- marchewka z jabłkiem

- marchewka z porem

- buraczki

- kapusta pekińska z warzywami z sosem tzatziki

- duszona marchewka z groszkiem

- bukiet sałat

- mizeria z ogórków ( sezonowo)

- zielona sałata z sosem jogurtowo-śmietanowym (sezonowo)

 

 

 

 

 

       DANIA GORĄCE  [4 do wyboru]:

 

                 

                            - kluski śląskie z polędwiczką drobiową na sosie kurkowym

- bitki z szynki w sosie pieczeniowym z kasza gryczaną

- stożki drobiowe faszerowane z warzywami z ryżem curry

-roladki drobiowe faszerowane szpinakiem

- gulasz wieprzowy  z babką ziemniaczaną

-karkówka zapiekana w sosie śmietanowo-pieczarkowym z paluchem ziemniaczanym

- gołąbki

-nadziewane roladki ze schabu i frytki

- udka pieczone z  bukietem warzyw

- skrzydełka w słodko- pikantnej marynacie z ryżem

- barszczyk z krokietem lub pasztecikiem

- karkówka w kapuście

- zupa gulaszowa

 

 

                     

                  

                  

 

 

                                PRZEKĄSKI ZIMNE  [5 do wyboru]:

 

                          - mix z jajek

- półmisek wędlin swojskich (pieczone, wędzone, pasztet)

- ryba po grecku

- ryba po japońsku

- ryba w zalewie octowej

- śledź  w trzech kolorach

-tatar ze śledzia

-śledź tradycyjny

- schab ze śliwką zapiekany z jabłkiem, cebulą i majerankiem

- rolady mięsne

-schab z żurawiną

-schab z morelą

- tymbaliki drobiowe lub wieprzowe

-ślimaki z ciasta francuskiego

- rolada serowa

-rolada szpinakowa z łososiem

-mix rolad (szpinakowa, buraczkowa, marchewkowa)

- rolada z boczku

- befsztyk tatarski

- karkówka pieczona

-marynaty lub pomidory i ogórki – sezonowo

- pomidory z mozzarellą i bazylią

- PATERA „coś na kęs”

 (tortilla z kurczaka lub szynką, faszerowane babeczki na słono, koreczki z marynowanym twarogiem z borówką)

 

 

 

 

 

 

                    SAŁATKI  [3 do wyboru]:

 

- grecka

-meksykańska

- jarzynowa

- śledziowa

- z paluszkami surimi na ostro

- ryżowa z kurczakiem i słonecznikiem prażonym

- nicejska

-sałatka z kalafiorem (sezonowo)

-brokułowa warstwowa

-lodowa z tuńczykiem

-rukola z makaronem tortellini

 

Sałatki bez majonezu:

 

-z grillowaną piersią kurczaka z sałatą lodową

 

-z makaronem i szpinakiem

 

-z kaszą kuskus z pieczonymi warzywami

 

-z ciecierzycą, sałatą oraz słonecznikiem prażonym

 

-mix sałat z serem feta

 

 

 

 

 

 

 

 

PIECZYWO JASNE I CIEMNE.

 

 

NAPOJE ZIMNE:

 

- woda z cytryną

 

BUFET SZWEDZKI:

 

- kawa (mleko), herbata (cytryna)

 

 

 

 

CIASTA, OWOCE, NAPOJE, SOKI, ALKOHOL-

-WE WŁASNYM ZAKRESIE.

 

Lokalizacja

Perła Warmii
Dariusz Cytowicz

11-100 Lidzbark Warmiński
ul. Dąbrowskiego 22c
tel.: 601 254 282, 661 508 052
Email: rezerwacje@perlawarmii.pl
Email: bankiety@perlawarmii.pl



Dojazd


Wyświetl większą mapę dojazdu do Perła Warmii